06-3456 66 31
Albardastraat 16, 7611 BD, Aadorp
info@laurentcranio.nl
Laurent Cranio - Jouw lichaam is slimmer dan je denkt

Jouw lichaam is slimmer dan je denkt


Je lijf neemt bijna alle beslissingen, niet je hoofd.

Lichaam is slimmer dan je denkt

Ik denk dus ik ben (R. Decartes)
Denken dat je denken je keuzes in je leven maakt? Vergeet het maar!

Hoeveel in je leven heb je bedacht dat je het anders zou moeten doen? Bijvoorbeeld gezonder eten, je niet laten raken door een opmerking van iemand anders, etc.
Als je denken jou regeert, dan had je al geleefd zoals je zelf bedacht heb. Toch?

Er zijn veel patronen en automatismen die in jouw lijf (en ja, je hoofd is ook onderdeel van je lijf) ingebakken zitten. Hierdoor reageer je onbewust. (Boektip: Het slimme onbewuste; Ap Dijksterhuis)

En dat is erg nuttig.

Stel je voor dat je elke morgen als je wakker wordt na moet denken of je met je rechter of linker been als eerste uit bed stapt. En rek je eerst uit of loop je eerst naar de wc? Dat is het fijne van het onbewuste kiezen dat we niet alles hoeven te bedenken.

Elk voordeel echter,….. Heeft zijn nadeel,…..
Sommige automatische reacties en keuze kunnen je in de weg gaan zitten. Dan is het handig dat je niet alleen je denken aanpakt maar ook het patroon wat in je lijf zit meeneemt in het aanleren van je nieuwe patroon.
Stel je wordt snel boos als iemand je op misstap wijst. Je kunt wel bedenken dat je dat volgende keer anders wil reageren maar dat is vaak heel lastig. Heb je het verlangen om anders te reageren?

Wist je dat je lichaam daar mee kan helpen?

Zelf oefenen kan je doen door nadat het je gebeurt terug te gaan en je bewust te worden wat je in je lijf voelt/waarneemt als je aan de situatie terug denkt. Daarna kan je een voorstelling maken van hoe je gewild had dat je reageerde. Neem waar hoe je lijf dan voelt in jou ideale scenario.
Door dit gevoel te ontwikkelen kan je een nieuw patroon ontwikkelen. En ja, helaas moet je dat wel lang/veel oefenen om je oude onbewuste patroon te overschrijven.

Cranio kan je helpen om je sneller en duidelijker in contact te brengen met je patroon, je onderliggende wens en het nieuwe patroon.

Tip: Als het je weer overkomt dat je in je bekende valkuil stapt… Ga op een later (rustig) tijdstip terug naar het begin van de situatie. Wat voelde je vlak voor of op het moment dat je reageert op een manier die je niet wilt? Als je dat gevoel, die reactie leert kennen kan die je helpen om een volgende keer even te stoppen of adem te halen. In die pauze kan je de mogelijkheid ontwikkelen om je valkuil te ontwijken of er wat anders mee te doen.

Met craniosacraal kan ik verder je helpen om;

  • je patronen die je in de weg zitten te herkennen en/of erkennen;
  • ontdekken waar je patroon ontstaan is in je verleden (om het daarna daar te laten);
  • je helpen met je lijf in contact te zijn zodat je lichaam je helpt in je dagelijks leven;
  • leven vanuit je hoofd en leven vanuit je lijf (hart) in balans te brengen.

www.laurentcranio.nl

“Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Donec rutrum congue leo eget malesuada.”

Lorem