06-3456 66 31
Albardastraat 16, 7611 BD, Aadorp
info@laurentcranio.nl

Cranio voor welke klachten?

Bij acute klachten en bij twijfel over klachten altijd eerst contact opnemen met een arts.

Cranio behandeld via het weefsel dat andere weefsels en organen verbind en omvat. Een cranio behandeling heeft dan ook, direct of indirect, invloed op de organen, spieren of andere weefsels die daarmee verbonden zijn. Hierdoor zijn zeer veel verschillende klachten effectief te behandelen met Craniosacraal therapie.

Terugkerende fysieke klachten zoals aan bijvoorbeeld de rug, knie of schouder hebben veelal veel baat bij Craniosacraal therapie.

Kaak-, mond- en keelklachten zijn vaak minder bekend maar komen veel voor. Juist een Craniosacraal therapeut is geschoold in het behandelen van de schedel inclusief het mond-keel gebied. Denk hierbij ook aan vooraf aan of na ingrepen door tandarts, kaakchirurg of orthodontist waarbij cranio kan helpen.

Chronische klachten zoals reuma, neuropathie of artrose reageren ook frequent positief. Denk aan een duidelijke afname van klachten en/of toename van mogelijkheden en een betere kwaliteit van leven.

Onbegrepen of ‘vage’ klachten zoals vermoeidheidssyndroom of buikklachten zijn vaak met Craniosacraal duidelijk te verminderen. Zowel door het verbeteren van de weefsels als een toegenomen persoonlijk inzicht over de klachten.

Acute klachten zoals na een kneuzing, aanrijding of ongeval kunnen vrij kort na het ontstaan vaak al goed behandeld worden om het herstel te ondersteunen en te versnellen. Dit kan in veel gevallen al starten twee dagen na het oplopen. Hiermee kunnen vertraagd herstel en mogelijke complicaties in het herstel voorkomen worden. Zeker bij een hersenschudding of hersenkneuzing is Craniosacraal één van de therapieën die hier een groot verschil in kan maken.

Fysieke Klachten

Veel terugkerende of chronische klachten. Maar bij bijvoorbeeld een hersenschudding kan binnen enkele dagen beginnen met behandelen aanbevolen zijn.

Gewrichtsklachten (rug, nek, heup, knie, schouder, enkel, etc.)

Spierklachten (pijn, stijfheid, stram, gespannen, kramp, etc.)

Kaak-, Keel- en Mondklachten, Aangezichtsklachten, Hoofdpijn, Duizeligheid, Oorsuizen

Bekkenklachten, Menstruatieklachten, Zwangerschapsklachten

Artrose, Neuropathie, Buikklachten (obstipatie, PDS, etc.)

Restverschijnselen na operaties, whiplash, hersenvliesontsteking, hersenschudding, etc.

Als u twijfelt of vragen heeft stuur dan een bericht naar info@laurentcranio.nl of 06-34566631. Voor zover mogelijk krijgt u binnen 3 dagen antwoord van mij.

Mentale en Energetische Klachten (een kleine greep uit de mogelijkheden)

Burn-out, Overspannen

Problemen met conceptie (zonder organische oorzaak)

Stress, Depressie, Onrust

Vermoeidheid (chronisch, acuut, terugkerend)

Hoog gevoeligheid

Slaapproblemen

Emotionele klachten (boos, verdriet, angst)

Post-traumatische klachten, Rouwverwerking

Sociale problematiek (relatie, familie, contact maken, contacten onderhouden, etc.)

Bindingsangst

Grenzen (-aangeven, -handhaven, -overschrijden)