06-3456 66 31
Albardastraat 16, 7611 BD, Aadorp
info@laurentcranio.nl
Laurent Cranio - Spanning vertelt waar de oorzaak zit

Spanning vertelt waar de oorzaak zit


Rond de oorzaak van je klacht zit de spanning

Spanning wijst naar de oorzaak

Spanning in jouw lijf is als wegbewijzering voor een craniosacraal therapeut.

Als craniosacraal therapeut gebruik ik de spanning in jouw lijf zoals een spin in zijn web. Het verteld mij waar er iets aan de hand is. En een spin die een trilling aan één van zijn pootjes voelt weet dan zelfs op welke afstand de insect in zijn net zit. Zo is het ook met jouw lichaamsspanning, in je fascie/bindweefsel/spieren, voor mij als cranio therapeut. Zo wijst die spanning mijn naar de plek die een oorzaak is van pijn, belemmering of stijfheid.

Een cliënt met lage rugklachten en nekklachten kwam voor een consult. Via het lijf werd duidelijk dat er vooral veel spanning in het middenrif en rond de nieren was.

Wil je weten hoe dat voelt en invloed heeft op je nek en onderrug?
Trek je buik in/buikspieren aan en houdt je ademhaling vast, alsof je schrikt omdat iemand je in je buik wilt slaan. Merk op dat je schouders naar voren komen en je bekken ook kantelt. Dan kan je voorstellen hoe dit op den duur rug en/of nekklachten veroorzaakt als je dit maar lang genoeg doet.

Als fysiotherapeut had ik haar nek en onderrug kunnen behandelen en er was verlichting geweest, maar waarschijnlijk van korte duur.

Door met cranio de bron van de spanning te behandelen, middenrif en nieren, was ze in één behandeling van haar klachten af. Nu, 3 maanden later, is ze nog steeds klachtenvrij. Hoe mooi kan het leven zijn?! Toegegeven,… meestal zijn er iets meer behandelingen nodig. Maar ja,… successen mogen gedeeld worden toch?!

Ben je zelf of ken je iemand die al langere tijd loopt met blijvende rug- en nekklachten die niet weg gaan of steeds weer terug komen? Denk eens aan craniosacraal therapie of neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

www.laurentcranio.nl