06-3456 66 31
Albardastraat 16, 7611 BD, Aadorp
info@laurentcranio.nl

Korte uitleg over Craniosacraal therapie

Klik hier voor de uitgebreide uitleg.

Wat doet Cranio?

Craniosacraal therapie is erop gericht om, met zeer lichte druk, de normale bewegelijkheid van alle delen van het lichaam te herstellen. Als alle delen normaal kunnen meebewegen zal het geheel optimaal functioneren. Hiermee zullen klachten verdwijnen of verminderen en zijn het herstelvermogen en de belastbaarheid het grootst.

Hoe werkt Craniosacraal therapie?

Cranio staat voor de schedel (cranium) en sacraal staat voor het bot onder aan de wervelkolom (Heiligbeen/sacrum). Daartussen zit ons centrale zenuwstelsel (hersenen+ruggenmerg). Dit is omgeven door hersenvloeistof. Deze hersenvloeistof heeft net als onze hartslag en ademhaling een ritmische beweging. Craniosacraal therapie gebruikt deze beweging.

Onder ideale omstandigheden bewegen alle delen van ons lichaam in perfecte harmonie op dit ritme en spreken we van een optimaal functioneren. In veel gevallen zullen er echter delen zijn die minder goed mee bewegen en daarmee blokkeren of verstoort functioneren.

Als Craniosacraal therapeut herstel of verbeter ik, met lichte tot zeer lichte druk van mijn handen, het weefsel dat strak is of vast zit zodat deze lichaamsdelen weer mee gaan bewegen op het gezonde ritme. Hierdoor verdwijnen of verminderen uw klachten.

Craniosacraal therapie is veelal zeer effectief voor fysieke klachten. Echter niet alleen voor lichamelijke hinder.
Heeft u bijvoorbeeld last van spanning, emotie, stress of een moeilijke tijd?

Spanning, emotie, stress, moeilijke tijd? Klik hier voor welke klachten cranio wat kan betekenen.