06-3456 66 31
Albardastraat 16, 7611 BD, Aadorp
info@laurentcranio.nl
Laurent Cranio - HOOP = Morgen meer levensgeluk dan vandaag

HOOP = Morgen meer levensgeluk dan vandaag


Hoop is kans op meer levensgeluk.

HOOP = Morgen meer levensgeluk dan vandaag

Hoop is er altijd.
Hoop is onvermoeibaar.
Hoop is niet te vernietigen.

Hoop kan tijdelijk onvindbaar lijken.
Hoop kan bedolven zijn onder wanhoop.
Hoop kan soms te pijnlijk zijn om onder ogen te komen.

Zolang je verbinding kan maken met de hoop in jezelf, bestaat er altijd een kans op meer levensgeluk voor het volgende moment. Alleen als je hoop hebt kan je er voor gaan om je leven beter te maken. Als je leeft met de overtuiging van hopeloosheid zal je niet in beweging komen om jouw leven beter, gezonder of gelukkiger te maken.

Ik prijs mij gelukkig in mijn werk als craniosacraal therapeut waar ik zo vaak in sessies de groei van hoop in de ogen van mijn cliënten mag zien en mag aanwakkeren.

Inzichten zoals “Ik mag verdrietig zijn over het verlies door euthanasie EN ik heb het recht boos zijn over het feit dat ik me verlaten voel?!” of nog verder “Dus ik hoef de last van mijn moeder/vader niet meer te dragen?!”

Daarna de verandering in lichaamstaal. Prachtig. Een diepe ademhaling met rechten van de rug, omhoog kijken met open ogen die anders de wereld in kijken. Dan de verrassing in het gelaat als ze mij aankijken,… “Is het dan zo simpel?”. Dan vraag ik; “Zeg jij het maar.” Dan komt er bijna altijd een zwijgend knikje of een zachte, maar heldere “JA.”

Het blijft bijzonder om te zien hoe met hernieuwede hoop en levenslust iemand na zo’n diepgaand inzicht de praktijk verlaat. En meestal weet ik dat het behandeltraject dan afgesloten kan worden. Het leven staat weer open voor nieuwe mogelijkheden en kan er geleefd worden met hoop op meer levensgeluk voor morgen.

www.laurentcranio.nl